Serbian English French German Italian Russian Spanish
   

Proizvođači metalne opreme za arhive  

   

  

     У Зрењанину, у петак, 12. јуна 2015. године, у Галерији Историјског архива Зрењанин, представљен је осми број часописа Друштва архивских радника Војводине ''Архивски анали''. О часопису, чији је први број угледао светлост дана 1992. године, говорили су: Југослав Вељковски, главни и одговорни уредник и Зоран Вељановић, секретар редакције.

     Југослав Вељковски, виши архивиста Историјског архива Града Новог Сада, говорио је о потреби струке за сваколиким публикацијама. ''Само одштампан архивски материјал је трајно сачуван'' истакао је Вељковски и позвао је стручне раднике зрењанинског Историјског архива да пишу и објављују радове ''у нашим Аналима''.

anali 

     О историји претходних седам бројева часописа и садржају осмих ''Анала'', архивским радницима из Зрењанина, Сомбора и Суботице говорио је Зоран Вељановић, виши архивиста Историјског архива Суботица. ''Доследност у струци и уважавање научног, главне су карактеристике радова у овом броју. И, урадићемо све како би ''Анали'' таквима остали до на век'', нагласиоје Вељановић и поручио присутнима  да доприносе развоју и напретку како стручног часописа тако и саме струке.

     Потом су Вељковски и Вељановић одговарали на бројна питања архивских радника, како о самом часопису тако и о архивској свакодневици.

     Представљање ''Архивских анала'' у Зрењанину тек је први такав догађај у просторима архивских установа Војводине. Према речима Вељковског, који је и председник Друштва архивских радника Војводине: ''Караван је кренуо и до краја ове године представићемо часопис у свим архивима у Покрајини, а централна промоција биће у Архиву Војводине''. 

   

ISSN (Online) 2683-3565  

   
© 2023 Arhivistika. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.
© ARHIVISTIKA