Serbian English French German Italian Russian Spanish
   

Proizvođači metalne opreme za arhive  

   

 

Адреса: arhivistika.edu.rs

ISSN (Online) 2683-3565

Оснивач и уредник:

Слободанка Цветковић, виши архивист (Историјски архив Пожаревац)

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Радови на Academia.edu

facebook  slideshare  youtube1

Почетак објављивања:

Архивистика званично постоји од 22. фебруара 2011. на адреси arhivistika.wordpress.com,  која је и даље активна, али се нови садржаји не додају од 20. маја 2013. године. Тада је комплетан садржај  пресељен на данашњу адресу: arhivistika.edu.rs.

Редакција:

Љиљана Дожић, архивски саветник (Архив Војводине)

Др Љубинка Шкодрић, архивски саветник, научни сарадник (Институт за савремену историју Србије)

Др Јасмина Живковић, архивски саветник (Историјски архив Пожаревац)

Администратори:

Слободанка Цветковић

Саша Цветковић

Портрет:

Сврха постојања је успостављање комуникације између архивиста у Србији и у региону, размена мишљења, знања и искустава о стручним питањима из архивистике и рада архива и креирање базе стручних и научних радова из области архивистике.

Уређивачка политика:

Архивистика је отворена за оригиналне научне, прегледне и стручне радове, приказе књига, серијских публикација, веб-сајтова и др. из области архивистичке теорије и праксе, историје архивистике, техничке заштите архивске грађе, конзервације и рестаурације папира, микрофилмовања, дигитализације, претходне заштите код стваралаца итд. Радови су на страници „Чланци“ груписани по областима на које се односе. 
У циљу што отворенијег приступа научним и стручним сазнањима, као и ради веће цитираности аутора, на сајту објављујемо и већ објављене радове из архивистике или линкове за оне који су већ објављени на вебу, уз прецизно навођење где је сваки од тих радова оригинално објављен, а све уз претходно прибављену дозволу издавача и аутора. Уколико желите да објавите на Архивистици већ објављиван рад, молимо Вас да контактирате издавача где је Ваш рад првобитно објављен и прибавите дозволу за објављивање на овом веб сајту.
Ако добро владате страним језицима, можете допринети подизању нивоа стручних сазнања свих нас, тако што ћете достављати приказе стручних публикација, чланака, сајтова или написати занимљиве прилоге о архивским институцијама у иностранству. 
Уколико имате информације о догађајима у струци, научним и стручним скуповима, саветовањима код нас или у иностранству, уколико желите да презентујете добар пример из Вашег или неког другог архива, да Ваша сазнања, достигнућа и корисне информације поделите са колегама, ово је право место за то.
 
Обликовање радова за објављивање:
Ваше радове шаљите као Word документ са свим елементима за чланак (име и презиме аутора, стручно звање, институција у којој аутор ради, контакт адреса; наслов рада, абстракт и кључне речи (по жељи аутора и у зависности од карактера чланка), закључак. Прилоге (табеле, фотографије и сл.) слати као одвојене фајлове са назнаком у тексту места где треба да се налазе и описом. За већ објављене радове потребно је навести тачне податке о томе где је рад изворно објављен (име аутора/коаутора/наслов рада/назив публикације/издавач/место издавања/година/странице), као и информацију о прибављеној дозволи издавача за објављивање на овом веб сајту.

Радове слати на адресу: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Коришћење садржаја Архивистике:

Садржаји су у режиму отвореног приступа, доступни бесплатно за читање, преузимање, штампање, претраживање, успостављање линкова ка радовима, без обавезе да се тражи сагласност аутора, али уз обавезу да се наведе извор, односно име и презиме аутора, наслов чланка, линк за веб место, као и датум преузимања. Коришћење целих чланака или појединих делова чланака без навођења аутора и извора сматра се повредом ауторских права.

Како наводити/цитирати садржаје:

У фусноти је потребно навести име и презиме аутора, наслов рада, линк ка чланку са назнаком датума приступа веб страници у загради.

Пример: Јасмина Латиновић, Југослав Вељковски, Архивска књигаhttp://www.arhivistika.edu.rs/clanci/zastita-arhivske-grade-van-arhiva/158-jasmina-latinovic-jugoslav-veljkovski-arhivska-knjiga (приступ 10.9.2019.г.)

Одговорност:

Аутори чланака одговарају за идеје, оригиналност, тачност података које износе у својим чланцима,  као и за правилно цитирање извора и литературе коју су користили. Уредник и оснивач сајта одговара за садржај сајта у целини.

 

 

 

 

 

 

   

ISSN (Online) 2683-3565  

   
© 2024 Arhivistika. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.
© ARHIVISTIKA